login_title ΕΓΓΡΑΦΗ
X
Είσοδος
Email:
Κωδικός πρόσβασης:

EN
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Διεύθυνση: Ορτανσίας 37, 136-77 Αχαρναί, Αθήνα
Τηλ: 210-2477472

Fax: 210-6253839
E-mail: info@realshop.gr

  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά + 10 λεπτά παρασκευή + 6 ώρες να κρυώσει


Συστατικά:
6 φύλλα 30g  ζελατίνης
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
240 g ζάχαρη
150 γρ μαύρη σοκολάτα
150 γρ λευκή σοκολάτα
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο χρωματισμό τροφίμων

Μέθοδος:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίξτε στη συνέχεια στην αριστερή πλευρά της φόρμας, βεβαιωνοντας ότι δεν υπάρχουν φυσαλίδες αέρα.

Τοποθετήστε τη φόρμα σιλικόνης  στο ψυγείο για 60 λεπτά, ώστε η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί. Αφαιρέστε τη φόρμα σιλικόνης από το ψυγείο, αναποδογυρίστε τη σοκολάτα και τοποθετήστε σε ένα πιάτο.Επιστρέψτε τη σοκολάτα στο ψυγείο.


Επαναλάβετε για τη λευκή σοκολάτα, αυτή τη φορά προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας κόκκινη χρωστική στη λιωμένη σοκολάτα. Ρίξτε στη δεξιά πλευρά του καλουπιού. Τοποθετήστε τη φόρμα σιλικόνης  στο ψυγείο για 60 λεπτά, ώστε η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί. Αφαιρέστε τη φόρμα σιλικόνης από το ψυγείο, αναποδογυρίστε τη σοκολάτα και τοποθετήστε σε ένα πιάτο.Επιστρέψτε τη σοκολάτα στο ψυγείο.


Προετοιμάστε την panna cotta : τοποθετήστε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν (10 λεπτά).
Ρίχνουμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.σ
Βγάλτε το σκεύος από τη φωτιά. Στραγγίξτε τη ζελατίνη και προσθέστε στην καυτή κρέμα. Χτυπάμε μέχρι η ζελατίνη να  έχει διαλυθεί εντελώς.
Ρίχνουμε την κρέμα στο σχήμα καρδιάς της φόρμας σιλικόνης και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Γυρίστε τη panna cotta έξω από το καλούπι πάνω σε μια επίπεδη πιατέλα και γαρνίρετε με τα δύο μισά σοκολάτα (μαύρο και κόκκινο).