Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Συνταγή για μίνι κεκάκια πανακότα

Συνταγή για μίνι κεκάκια πανακότα

Συστατικά
(8 μερίδες)

400 γρ φρέσκια κρέμα
230 γρ γάλα
170 g ζάχαρη
80 γρ σμέουρα
16 g ζελατίνη
1 βανίλια φακελάκι


Μέθοδος
Αναμειγνύουμε τα σμέουρα με 80 γραμμάρια ζάχαρη και μαγειρέυουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε το γάλα, την κρέμα και 90 γραμμάρια ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Έπειτα απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τη ζελατίνη (αφού έχει μαλακώσει ήδη σε κρύο νερό και την έχουμε στραγγίξει) και την αφήνουμε να διαλυθεί.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη και το αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας το καθε λίγο.

Κρατώντας ένα ζευγάρι κουταλιές από το βατόμουρο που προορίζονται για διακόσμηση, προσθέστε το υπόλοιπο σε ένα από τα panna cotta μείγματα.

Τοποθετούμε τη Φόρμα Σιλικόνης Happy Birthday πάνω σε σκληρή επιφάνεια, ώστε να μπορούμε να την περιστρέψουμε εύκολα και ρίχνουμε τα 2 μείγματα πανακότας μέσα στη φόρμα (4 από κάθε χρώμα).

Τοποθετούμε τη φόρμα σιλικόνης στο ψυγείο για 5-6 ώρες και στη συνέχεια, την αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και στολίζουμε, όπως στην φωτογραφία, με τον υπόλοιπο πουρέ σμέουρων.

Το αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια σερβίρουμε.

Βρείτε μας στο Facebook