login_title ΕΓΓΡΑΦΗ
X
Είσοδος
Email:
Κωδικός πρόσβασης:

EN
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Διεύθυνση: Ορτανσίας 37, 136-77 Αχαρναί, Αθήνα
Τηλ: 210-2477472

Fax: 210-6253839
E-mail: info@realshop.gr

  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

 

Συστατικά
(8 μερίδες)


400 γρ φρέσκια κρέμα
230 γρ γάλα
170 g ζάχαρη
80 γρ σμέουρα
16 g ζελατίνη
1 βανίλια φακελάκι


Μέθοδος
Αναμείξτε τα σμέουρα με 80 γραμμάρια ζάχαρη και μαγειρέυουμε το πουρέ για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια κόσκινιζετε και αφήνετε να κρυώσει.
Βράζετε το γάλα, την κρέμα και 90 γραμμάρια ζάχαρη  και μαγειρέψτε για 2 λεπτά και στη συνέχεια  απομακρύνετε από τη φωτιά.

Προσθέστε τη ζελατίνη (αφού έχει μαλακώσει ήδη σε κρύο νερό και την έχετε στραγγίξει ) και αφήστε το να διαλυθεί.

Στη συνέχεια, προσθέστε τη βανίλια. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη και αφήστε το να κρυώσει, ανακατεύοντας το καθε λίγο.

Κρατώντας ένα ζευγάρι κουταλιές από το βατόμουρο που προορίζονται για διακόσμηση, προσθέστε το υπόλοιπο σε ένα από τα panna cotta μείγματα.

Τοποθετήστε τη φόρμα σιλικόνης πάνω σε σκληρή επιφάνεια, ώστε να μπορείτε να περιστραφεί εύκολα, ρίξτε τα δύο panna cotta μίγματα μέσα στη φόρμα  (4 από κάθε χρώμα).

Τοποθετήστε τη φόρμα σιλικόνης στο ψυγείο για 5-6 ώρες και στη συνέχεια γυρίστε προσεκτικά τη panna cotta και στολίστε τις κοιλότητες με τον υπόλοιπο πουρέ σμέουρων.


Διακοσμήστε ζωγραφίζοντας λίγες γραμμές γύρω από το πιάτο στις άκρες.


Αφήστε το για περίπου 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια σερβίρετε.