Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Συνταγή για πανακότα 3 γεύσεων

Συνταγή για πανακότα 3 γεύσεων

Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά + χρόνος μαγειρέματος

Υλικά για 6 κομμάτια:
350 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ γάλα
90 g ζάχαρη
13 g ζελατίνη
1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη
70 γρ μαύρη σοκολάτα

Καραμέλα:
40 g ζάχαρη
½ κουταλιά νερό
Αμυγδαλέλαιο, όπως απαιτείται για τη φόρμα σιλικόνης

Διακόσμηση:
Επικάλυψη σοκολάτας

Προετοιμασία
Βάλτε το γάλα να βράσει σε μια κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε με την βανίλια σε σκόνη.
Προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης που θα έπρεπε ήδη να έχουν μαλακώσει σε κρύο νερό και στραγγίξτε να στεγνώσουν καλά και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί εντελώς.
Κατανέμετε το μίγμα σε τρία ίσα μέρη, στη συνέχεια προσθέστε την καραμελοποιημένη ζάχαρη μαζί με το νερό στο ένα και τη τεμαχισμένη σκούρα σοκολάτα στην άλλη και αφήνετε το τελευταίο τμήμα ανέπαφο.
Αφήστε τα τρία μείγματα να κρυώσουν.
Αλείψτε το εσωτερικό της φόρμας σιλικόνης  με το αμυγδαλέλαιο, το βάζουμε στη συνέχεια σε ένα πιάτο και ρίχνουμε μέσα την καραμέλα πανακότα.
Βάλτε στο ψυγείο για 10/12 λεπτά.
Βγάλτε τη φόρμα και ρίξτε την ανέγγιχτη πανακότα στη φόρμα σιλικόνης.
Βάλτε το στην κατάψυξη και πάλι για 10/12 λεπτά, στη συνέχεια να τελειώσουμε ρίχνοντας τη σοκολάτα panna cotta.
Βάλτε το στο  ψυγείο για περίπου 6 ώρες.
Γυρίστε τη panna cota προσεκτικά πάνω στην πλάκα.

Διακόσμηση:
Διακοσμήστε τα μέρη των οχημάτων με επικάλυψη  σοκολάτας με ένα κορνέ όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

Πριν σερβίρετε αφήστε τα να παραμείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για 15/20 λεπτά.

Βρείτε μας στο Facebook