login_title ΕΓΓΡΑΦΗ
X
Είσοδος
Email:
Κωδικός πρόσβασης:

EN
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Διεύθυνση: Ορτανσίας 37, 136-77 Αχαρναί, Αθήνα
Τηλ: 210-2477472

Fax: 210-6253839
E-mail: info@realshop.gr

  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

 

Χρόνος προετοιμασίας 90m λεπτά + 15 λεπτά χρόνος μαγειρέματος

Συστατικά για c. 1100 gr μπισκότα

Κρούστα ζύμης:
600 g αλεύρι
200 g ζάχαρη άχνη
300 γρ κρύο βούτυρο (κομμένο σε κύβους)
2 αυγά
4 σταγόνες άρωμα βανίλιας

Γέμιση:
Μερέντα

Διακόσμηση:
Ζάχαρη άχνη
Ψιλοκομμένα φουντούκια

Επικάλυψη:
210 g ζάχαρη άχνη
15 γρ ασπράδι
15 g φιλτραρισμένο χυμό λεμονιού
Κόκκινο και κίτρινο χρωματισμό των τροφίμων
 

Ζύμη: Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Προσθέστε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε για λίγο χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά και στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια.

Αναμίξτε καλά, χωρίς να αφήστε τη ζύμη να ζεσταθεί πάρει πάρα πολύ .

Τυλίξτε σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε το μείγμα  στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βγάζουμε από το ψυγείο και την ανοίγουμε μέχρι περίπου πάχους 4mm.

Κόβουμε τη ζύμη με το κουπ-πατ Pavonidea μπισκότων και στη συνέχεια κόψτε τη βάση απο τις μορφές  με ένα μαχαίρι.

Συλλέξτε τα όλα τα υπόλοιπα της ζύμης , κάντε τα  μια μπάλα και  κυλήστε την  και πάλι για να βγάλει περισσότερα  μπισκότα μέχρι η ζύμη όλα εξαντληθεί.

Μεταφέρετε τα μπισκότα σε ένα ταψί καλυμμένο με ένα φύλλο λαδόκολλα και να χρησιμοποιήσετε μια σπάτουλα για να αφαιρέσετε την εικόνα του κέντρου στο ένα τρίτο των μπισκότων και βάλτε αυτά στο δίσκο, αφήνοντας τα υπόλοιπα μπισκότα ολόκληρα.

Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για 14/15 λεπτά.

Βγάλτε  από το φούρνο, γυρίστε έξω από το καλούπι και αφήστε το να κρυώσει σε ένα ράφι.

Ενώστε  μαζί τα μπισκότα (βάση) και τα στοιχεία / σιλουέτες (επάνω) με την μερέντα.

Διακόσμηση:  Κυλίστε τις άκρες σε μερικά από τα μπισκότα στα φουντούκια. Πασπαλίζουμε με  ζάχαρη άχνη (χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε ζάχαρη άχνη για τις λεπτομέρειες ).

Γλασάρισμα: Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ασπράδι με τη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.

Χτυπάμε μέχρι να σφίξουν. Μεταφέρετε το ένα τρίτο του γλάσου σε άλλο μπολ και προσθέστε το κόκκινο χρωματισμό τροφίμων. Επαναλάβετε, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας το κίτρινο χρώμα. Τοποθετήστε το μεγαλύτερο μέρος του γλάσου σε τρεις ξεχωριστόυς κώνους χάρτου ή  σακούλες κορνέ και στη συνέχεια, διακοσμήστε στις ακρες  τα μπισκότα με το γλάσο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Αφήστε το να στεγνώσει.