Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Συνταγή για κέικ αμυγδάλου

Συνταγή για κέικ αμυγδάλου

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά χωρίς την διακόσμηση + 30 λεπτά χρόνος ψησίματος

Υλικά για 6 κομμάτια:
2 αυγά
100 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ βούτυρο
100 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κακάο
2 σταγόνες άρωμα αμυγδάλου
5 γρ μαγιά
1 πρέζα αλάτι
Βούτυρο για τη φόρμα όσο απαιτείται

Γλάσσο:
140 γρ ζάχαρη άχνη
10 γρ φιλτραρισμένο χυμό λεμονιού
10 γρ ασπράδι
Πράσινο και κίτρινο χρωματισμό  τροφίμων

Διακόσμηση:
Μερέντα

Προετοιμασία
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το άρωμα και στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα αυγό τη φορά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι επάνω στο μίγμα, μαζί με τη μαγιά, τη σκόνη κακάο και το αλάτι.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε την ελαφρά βουτυρωμένη φόρμα.

Τοποθετούμε τη φόρμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 175 ° για 30 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και μετά από 5 λεπτά γυρίζουμε τα κέικ πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Γλάσο:

Χτυπάμε την κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη μαζί με το χυμό λεμονιού και τα ασπράδια με ένα ηλεκτρικό σύρμα.

Χωρίζουμε το γλάσο σε δύο ποτηράκια και βάζουμε στο ένα, κίτρινο χρώμα και στο άλλο, το πράσινο. Στην συνέχεια, τα μεταφέρουμε σε δύο κορνέ και σχεδιάζουμε μερικές από τις λεπτομέρειες των ζώων (τα μάτια, ουρά, κλπ.).

Βάζουμε την μερέντα σε ένα κορνέ και ολοκληρώνουμε την διακόσμηση, σχεδιάζοντας τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.

Βρείτε μας στο Facebook