ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
X
Είσοδος
Email:
Κωδικός πρόσβασης:

EN
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Διεύθυνση: Ορτανσίας 37, 136-77 Αχαρναί, Αθήνα
Τηλ: 210-2477472

Fax: 210-6253839
E-mail: info@realshop.gr

  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
  • ΘΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 13-25/08

Marriott: Αυτά είναι τα νέα standards καθαριότητας στην εποχή του κορωνοϊού|Νοσοκομειακά απολυμαντικά,αποστάσεις,ασφάλεια τροφίμων

Marriott: Αυτά είναι τα νέα standards καθαριότητας στην εποχή του κορωνοϊού|Νοσοκομειακά απολυμαντικά,αποστάσεις,ασφάλεια τροφίμων

H Marriott International θέτει σε λειτουργία το Global Cleanliness Council έτσι ώστε να τεθούν σε εφαρμογή οι κατάλληλες προύποθέσεις καθαριότητας κατά την περίοδο της πανδημίας του Κορωνοϊού. 

Ο όμιλος με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα θέσει σε λειτουργία μια πλατφόρμα με σκοπό την ασφάλεια των επισκεπτών και συνεργατών της. 

Ο Πρόεδρος και CEO της Marriott International, Arne Sorenson, αναφέρει:

«Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει οι πελάτες μας και θέλουμε να τους γνωστοποιήσουμε τα μελλοντικά μας σχέδια σχετικά με την καθαριότητα, την υγιεινή και τα μέτρα απόστασης, διότι η ασφάλεια και υγεία τους είναι προτεραιότητα κατά τη διαμονή τους στα ξενοδοχεία του ομίλου μας. Εξίσου σημαντικό είναι να ενημερωθούν οι συνεργάτες μας για τις αλλαγές που σχεδιάζουμε».

Το Marriott Global Cleanliness Council αναπτύσσει standards καθαριότητας, κανόνων και συμπεριφορών, με σκοπό την ελαχιστοποίηση του κινδύνου της μετάδοσης και αύξηση της ασφάλειας των επισκεπτών και των συνεργατών των ξενοδοχείων του Ομίλου.

Πρόεδρος του Marriott Global Cleanliness Council θα είναι ο Ray Bennet, ο οποίος τελεί επικεφαλής των παγκόσμιων δράσεων της Marriott International. Θα συμμετέχουν, επίσης, ειδικοί στους τομείς των υπηρεσιών καθαριότητας, της ασφάλειας τροφίμων, της εργασιακής υγείας και της ευεξίας των συνεργατών, καθώς και μηχανικοί.

Στο Marriott Global Cleanliness Council  θα συμπεριλαμβάνονται τα εξής μέλη:

  • Dr. Ruth L. Petran, Εταιρικός Επιστήμων για τα Τρόφιμα και τη Δημόσια Υγεία από την Ecolab, η οποία είναι ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών για το νερό, την υγιεινή και την πρόληψη μετάδοσης νοσημάτων.
  •  Dr. Michael A. Sauri, ειδικός επιστήμων των μεταδιδόμενων νοσημάτων στη Healthcare
  • Dr. Richard Ghiselli, επικεφαλής του Τμήματος Φιλοξενίας και Τουριστικής Διαχείρισης  του Πανεπιστημίου του Purdue 
  • Dr. Randy Worobo, Καθηγητής του Τμήματος Μικροβιολογίας Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Cornell 

Ο Όμιλος Marriott θα χρησιμοποιήσει εξελιγμένες  τεχνολογίες κατά τους επόμενους μήνες συμπεριλαμβανομένων ηλεκτροστατικών ψεκαστών, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν ειδικά απολυμαντικά σε όλες τις επιφάνειες των ξενοδοχείων. Τα μηχανήματα αυτά έχουν την ιδιότητα γρήγορης απολύμανσης σε χώρους όπως είναι τα δωμάτια, οι χώροι υποδοχής, τα γυμναστήρια και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι. 

Επιπλέον, με τη χρήση υπεριώδους τεχνολογίας φωτισμού θα επιτυγχάνεται η απολύμανση των κλειδιών των επισκεπτών και των συσκευών, που χρησιμοποιούν οι συνεργάτες.

 
Αλλαγές στην καθαριότητα

 

Επιφάνειες: Οι δημόσιοι χώροι και τα δωμάτια των επισκεπτών θα καθαρίζονται με νοσοκομειακά απολυμαντικά ανά τακτά διαστήματα. Σε κάθε δωμάτιο θα παρέχονται, επίσης, και απολυμαντικά μαντηλάκια.

Επισκέπτες: Θα υπάρχει σήμανση για να υπενθυμίζει στους επισκέπτες την ανάγκη τήρησης αποστάσεων και θα διαμορφωθεί ο χώρος, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στους επισκέπτες.

Επίσης, θα τοποθετηθούν διαχωριστικά στους χώρους υποδοχής, ενώ θα παρέχονται ιατρικές μάσκες στους συνεργάτες του Ομίλου. Θα δημιουργηθούν απολυμαντικοί σταθμοί στις εισόδους των ξενοδοχείων, δίπλα στα γραφεία υποδοχής και στους χώρους άθλησης.

Οι επισκέπτες θα χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για check-in, πρόσβαση στα δωμάτιά, ειδικές παραγγελίες και για την υπηρεσία δωματίου, η οποία θα αφήνει πακέτα έξω από την πόρτα του δωματίου.

Ασφάλεια Τροφίμων: Το πρόγραμμα ασφάλειας τροφίμων περιλαμβάνει οδηγίες συχνής και λεπτομερούς απολύμανσης και ειδικά βίντεο για όλους τους συνεργάτες, τα οποία παρουσιάζουν πρακτικές υγιεινής και καθαριότητας. Όλοι οι υπεύθυνοι τροφίμων και οι επιβλέποντες είναι εκπαιδευμένοι στην ασφαλή προετοιμασία γευμάτων. Πραγματοποιούνται συνεχώς έλεγχοι για την τήρηση των παραπάνω οδηγιών από ανεξάρτητους ελεγκτές. Επιπλέον, ο Όμιλος θα εφαρμόσει νέες πρακτικές, όπως τα δείπνα εντός δωματίων.

 

(www.labico.gr)