login_title ΕΓΓΡΑΦΗ
X
Είσοδος
Email:
Κωδικός πρόσβασης:

EN
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Διεύθυνση: Ορτανσίας 37, 136-77 Αχαρναί, Αθήνα
Τηλ: 210-2477472

Fax: 210-6253839
E-mail: info@realshop.gr

  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
  • ΘΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 5-20/8

ΑΥΓΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ 
Choco-ICE OVETTO

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά (με εξαίρεση την διακόσμηση)

+ 12 λεπτά χρόνος μαγειρέματος

Τα μπισκότα ενωμένα κάνουν 10 αυγά

ΥΛΙΚΑ :
Ζύμη:
30 γρ. βούτυρο, λειωμένο
16 γρ. ζάχαρη άχνη
16 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
45 γρ. αλεύρι
1 σταγόνα λικέρ αμυγδάλου (amaretto)
Διακόσμηση:
1 ασπράδι αυγού
10 γραμμάρια χυμό λεμονιού
118 γρ. ζάχαρη άχνη
Επίσης:
Χρώματα τροφίμων ροζ, κίτρινο, πράσινο, μπλε
40 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα λιωμένη για την ένωση των αυγών.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ζύμη:

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, αρωματίστε με το λικέρ, ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, μαλακώνοντας τα με μία κουταλιά νερό.

Ζυμώστε γρήγορα όπως ένα γλυκό.

Τοποθετήστε μικρές ποσότητες της ζύμης μέσα στη φόρμα, χωρίς να αφήνετε προεξοχές.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά στο φούρνο και περιμένουμε

 2 λεπτά πριν βγάλουμε απαλά τα αυγά από την φόρμα.

Αφήστε τα να κρυώσουν και στη συνέχεια τα ενώνετε με τη λιωμένη κουβερτούρα.
Βάζετε το υλικό της διακόσμηση σε ένα δοχείο, χτυπήστε τα υλικά μέχρι να πάρετε ένα λαμπερό μείγμα, ρίχνετε σόδα και στη συνέχεια, διαχωρίζεται σε 5 μέρη.

Χωρίζετε τα τέσσερα διαφορετικά χρώματα και το τελευταίο σε ουδέτερο χρώμα.

Ρίχνετε το μείγμα σε κορνέ και διακοσμείτε τα αυγά του σχεδίου για το χρωματισμό κάνετε γραμμές εναλλάξ, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.
Αφήστε να στεγνώσουν για 1 ώρα.