login_title ΕΓΓΡΑΦΗ
X
Είσοδος
Email:
Κωδικός πρόσβασης:

EN
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Διεύθυνση: Ορτανσίας 37, 136-77 Αχαρναί, Αθήνα
Τηλ: 210-2477472

Fax: 210-6253839
E-mail: info@realshop.gr

  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ
 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά + 40 λεπτά χρόνος μαγειρέματος

ΥΛΙΚΑ :

100 γρ. σκούρα σοκολάτα
50 γρ. βούτυρο
200 γρ. λευκό αλεύρι
150 ml γάλα
½ πακέτο μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
180 γρ. ζάχαρη
1 φιαλίδιο με βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Κόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίστε τους κύκλους στα φτερά και τη κεντρική πλευρά του καλουπιού με λιωμένη σοκολάτα, και μετά τοποθετήστε το καλούπι στο ψυγείο και αφήστε το για 40 λεπτά.
Μετά από τον προκαθορισμένο χρόνο βγάλτε τα "κουμπιά" και το κεντρικό σώμα της σοκολάτας από τη φόρμα, τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο και βάλτε τα πίσω στο ψυγείο.
Σ 'ένα μπολ, με υψηλές πλευρές, τοποθετήστε όλα τα υγρά συστατικά: τα 2 ολόκληρα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο, με ένα ηλεκτρικό μίξερ, ανακατέψτε όλα τα υλικά.
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και ανακατέψτε, πάντα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να φουσκώσει και να έχει λεία όψη.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα πεταλούδα και το βάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Κλείστε το φούρνο, αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή και αφήστε το κέικ ακόμη στο φούρνο για 5 λεπτά, στη συνέχεια απομακρύνετε και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Βγάλτε στη συνέχεια το κέικ σε ένα πιάτο, πασπαλίστε με ένα ελαφρύ στρώμα από ζάχαρη άχνη και τοποθετείστε πλευρικά τα κουμπιά σοκολάτας, ακολουθώντας τα σχήματα που σχηματίζονται κατά το μαγείρεμα, και βάλτε τη πλάκα της σοκολάτας στο κέντρο του κέικ.