Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Συνταγή για μπισκότα κακάο

Συνταγή για μπισκότα κακάο

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
 

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
180 γρ. μαλακό βούτυρο
130 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
230 γρ. αλεύρι
25 γρ. αλεύρι αμύλου (καλαμποκιού)
30 γρ. σκόνη κακάο
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
6 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι
 

Διακόσμηση: Ψίχα καρυδιού ή αμυγδάλου

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κάνουμε κρέμα το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη. 

Αρωματίζουμε με το ξύσμα του πορτοκαλιού και το λικέρ.

Προσθέτουμε το αυγό στο μίγμα και, χτυπώντας συνεχώς, προσθέτουμε τη σκόνη κακάο και τους δύο τύπους αλεύρι,κοσκινισμένα μαζί. 

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ με μεγάλα, ριγωτά ακροφύσια και βγάζουμε τα μπισκότα, διατηρώντας χωριστά το ένα από το άλλο, πάνω στο ειδικό ταψί σιλικόνης ψησίματος.

Βάζουμε μισό καρύδι στο κέντρο και το ψήνουμε στο φούρνο στους 185° για 10/12 λεπτά. 

Όταν τα μπισκότα είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.

Βρείτε μας στο Facebook