Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Συνταγή για κρέμα σοκολάτα γλυκό

Συνταγή για κρέμα σοκολάτα γλυκό

Προετοιμασία: 50 λεπτά

Υλικά για 10 άτομα:
1 / 2 λίτρο κρέμα γάλακτος
100 γρ κομματάκια μαύρης σοκολάτας
100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος ψιλοκομμένα
100 g ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα
60 g ζάχαρης
1 σφηνάκι ρούμι

250 g κρέμα γάλακτος
35 g ζάχαρης

Για την διακόσμηση σκόνη κακάο

Προετοιμασία:

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την μισή ποσότητα κρέμας με τη ζάχαρη και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού απομακρύνουμε από το μάτι.
  • Αρωματίζουμε με ρούμι.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία κύπελλα, δύο 170-g και ένα 220 g.
  • Βάζουμε στα πρώτα δύο μέρη χωριστά την ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος και την λευκή σοκολάτα.
  • Στο μεγαλύτερο μέρος της κρέμας ( μείγμα 220gr) , προσθέτουμε τα κομματάκια μαύρης σοκολάτας. Πρέπει να προσέξουμε πως η σοκολάτα λιώνει εντελώς, ανακατεύοντας καλά. Στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Χτυπάμε την κρέμα με τα 250 g ζάχαρη άχνη, την διαιρούμε σε τρεις ίσες μερίδες και ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω, τα αναμειγνύουμε με τα τρία κύπελλα της κρέμας και της σοκολάτας.
  • Ρίχνουμε την μους κάθε γέυσης εναλλάξ στα πέταλα της φόρμας FRT151 Μ’ama non m’ama της Pavoni.
  • Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα των μους και γεμίζουμε το κέντρο της φόρμας.
  • Τοποθετούμε την φόρμα στην κατάψυξη για 12 ώρες.
  • Αναποδογυρίζουμε την φόρμα και βγάζουμε τα πέταλα σε μια πιατέλα φτιάχνοντας το σχήμα του λουλούδιου.
  • Πασπαλίζουμε το πιάτο με τη σκόνη κακάο.

Σχετικά Προϊόντα

Βρείτε μας στο Facebook