Προετοιμασία: 50 λεπτά
Υλικά για 10 άτομα:
1 / 2 λίτρο κρέμα γάλακτος
100 γρ κομματάκια μαύρης σοκολάτας
100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος ψιλοκομμένα
100 g ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα
60 g ζάχαρης
1 σφηνάκι ρούμι
250 g κρέμα γάλακτος
35 g ζάχαρης
Για την διακόσμηση σκόνη κακάο
Προετοιμασία:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την μισή ποσότητα κρέμας με τη ζάχαρη και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού απομακρύνουμε από το μάτι.
- Αρωματίζουμε με ρούμι.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία κύπελλα, δύο 170-g και ένα 220 g.
- Βάζουμε στα πρώτα δύο μέρη χωριστά την ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος και την λευκή σοκολάτα.
- Στο μεγαλύτερο μέρος της κρέμας ( μείγμα 220gr) , προσθέτουμε τα κομματάκια μαύρης σοκολάτας. Πρέπει να προσέξουμε πως η σοκολάτα λιώνει εντελώς, ανακατεύοντας καλά. Στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα με τα 250 g ζάχαρη άχνη, την διαιρούμε σε τρεις ίσες μερίδες και ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω, τα αναμειγνύουμε με τα τρία κύπελλα της κρέμας και της σοκολάτας.
- Ρίχνουμε την μους κάθε γέυσης εναλλάξ στα πέταλα της φόρμας FRT151 Μ’ama non m’ama της Pavoni.
- Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα των μους και γεμίζουμε το κέντρο της φόρμας.
- Τοποθετούμε την φόρμα στην κατάψυξη για 12 ώρες.
- Αναποδογυρίζουμε την φόρμα και βγάζουμε τα πέταλα σε μια πιατέλα φτιάχνοντας το σχήμα του λουλούδιου.
- Πασπαλίζουμε το πιάτο με τη σκόνη κακάο.