Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Γλυκό ανανάς semifreddo

Γλυκό ανανάς semifreddo

Συστατικά για 6 άτομα:
375 gr. γάλα
75 gr κρέμα γάλακτος
5 κρόκοι αυγών
25 gr αλεύρι
4 φέτες ανανά καλά στραγγισμένες
110 gr ζάχαρη
14 gr  ζελατίνης
2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι
 

Διακόσμηση:
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι βύσσινο
3  κόκκινες σταφίδες

 

Προετοιμασία:

  1. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος με τη μισή ζάχαρη.
  2. Αρωματίζουμε με το λικέρ. 
  3. Χτυπάμε τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ με την υπόλοιπη ζάχαρη,
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γάλα. 
  5. Τοποθετούμε την κρέμα στη φωτιά και, ανακατεύοντας συνεχώς, την αφήνουμε να πήξει. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την υγρή ζελατίνη αναμιγνύωντας προσεκτικά. 
  6. Πολτοποιούμε τον ανανά και προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ρίχνουμε το μίγμα στην φόρμα σιλικόνης. 
  7. Βάζουμε στο ψυγείο για να δέσει για 4 / 6 ώρες.
     

Διακόσμηση:

  • Ξεφορμάρουμε στην πιατέλα. 
  • Γεμίζουμε τα κοίλα μέρη με σιρόπι βύσσινο και γαρνίρουμε το κέντρο των άλλων τριών καρδιών με σταφίδες.
  • Το αφήνουμε να ξκουραστεί έξω από το ψυγείο για 20/30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε.

Βρείτε μας στο Facebook