Υλικά (12 κομμάτια)
60 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού baking powder
200 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. αμυγδαλόψιχα
40 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ελαφρά θρυμματισμένα
Ξύσμα από δυο λεμόνια
150 γρ. βούτυρο λιωμένο, όχι να καίει
5 ασπράδια αυγών
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι και το baking powder.
- Σε ένα άλλο μπολ χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
- Στο μπολ με το μείγμα του αλευριού προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και το θρυμματισμένο φιστίκι.
- Συνεχίζουμε με την προσθήκη του ξύσματος του λεμονιού.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στο μείγμα του μπολ.
- Χτυπάμε τα ασπράδια ελαφρά, με ένα πιρούνι, μέχρι να αφρίσουν και τα προσθέτουμε και αυτά.
- Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Γεμίζουμε τις φόρμες σιλικόνης των muffins κατά τα ¾.
- Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30΄- 35΄.
- Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσουν ελαφρά και ξεφορμάρουμε.
- Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.