Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Συνταγή για κέικ κακάο-πορτοκάλι

Συνταγή για κέικ κακάο-πορτοκάλι

Συστατικά:
1 αυγό
70 g αλεύρι
45 g ζάχαρη
20 g ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1 κουταλάκι του κακάο
40 g βούτυρο
4 κουταλιές ζεστό γάλα
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Γλασάρισμα :
125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
10 ασπράδια αυγών g
Χυμό λεμονιού 10 γρ
βούρτσα ζύμης

Μέθοδος: 

Χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά, τη ζάχαρη και το μαλακό βούτυρο όλα μαζί.

Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Προσθέτουμε επίσης, μια γενναιόδωρη κουταλιά από το μείγμα κέικ με το κοσκινισμένο κακάο.

Ρίχνουμε το μίγμα κακάο μέσα στη φόρμα σιλικόνης σε ξεχωριστούς χώρους και γεμίζουμε με το κίτρινο μείγμα.

Λειαίνουμε την επιφάνεια και τοποθετούμε στο φούρνο στους 170 ° C για 20/22 λεπτά.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά και στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και το χυμό λεμονιού.

Χτυπάμε καλά και στη συνέχεια βάζουμε το γλάσο σε ένα κορνέ και κάνουμε τα περιγράμματα και τις λεπτομέρειες της αγελάδας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Σχεδιάζουμε τα μάτια και το στόμα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σιλικόνης.

Σχετικά Προϊόντα

Βρείτε μας στο Facebook