Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Συνταγή για μάφιν κανέλα-μήλο

Συνταγή για μάφιν κανέλα-μήλο

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Ποσότητα για 12 μερίδες

Συστατικά

  • 300g (2 φλιτζάνια) αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 150g (3 / 4 φλιτζανιού) μαύρη ζάχαρη
  • 2 μέτρια (περίπου 375 γραμμάρια) μήλα, καθαρισμένα, αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα
  • 125g (3 / 4 φλιτζανιού) σταφίδες χωρίς κουκούτσια
  • 125g βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο, κρύο
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 185ml (3 / 4 φλιτζανιού) γάλα

 

Μέθοδος

- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C

- Προετοιμάστε τα συστατικά σας

- Θα χρειαστείτε 2 φόρμες σιλικόνης 6 θέσεων μεσαίου μεγέθους για muffin ή 2 συσκευασίες των 6τεμ PIROTTINI

- Κοσκινίστε το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ

- Ανακατέψτε καλά τη ζάχαρη, τα μήλα, και τις σταφίδες 

- Χτυπάτε μαζί το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα αυγά και το γάλα μέχρι να δέσουν

- Προσθέστε το μείγμα με το γάλα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε με μια μεγάλη μεταλλική κουτάλα. Είναι σημαντικό  τα συστατικά απλά να ανακατευτούν. Εάν το μίγμα είναι πολύ ανακατεμένο, το τελικό muffin θα έχει σκληρή υφή.

- Μετακινήστε με ένα μεγάλο κουτάλι το μείγμα στις φόρμες σιλικόνης για muffin

- Ψήστε τα muffins σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά

Για να ελέγξετε αν είναι ψημένο, εισάγετε ένα καλαμάκι bamboo ή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του muffin και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο. Αν όχι, ψήνετε για λίγο ακόμη και δοκιμάζετε ξανά.

- Όταν ψηθούν, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να σταθούν για 2-3 λεπτά πριν αναποδογυρίσετε σε μια σχάρα. Αφήνοντας τα εκεί για λίγο είναι ευκολότερο να αφαιρέθουν από τις φόρμες σιλικόνης.

Σερβίρετέ τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Φυλάσσονται σε ένα αεροστεγές δοχείο  μέχρι 1 ημέρα.


Tip: Απολαύστε τα με ζεστό καφέ ή τσάι!

Σχετικά Προϊόντα

Βρείτε μας στο Facebook