login_title ΕΓΓΡΑΦΗ
X
Είσοδος
Email:
Κωδικός πρόσβασης:

EN
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Διεύθυνση: Ορτανσίας 37, 136-77 Αχαρναί, Αθήνα
Τηλ: 210-2477472

Fax: 210-6253839
E-mail: info@realshop.gr

  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά

Ποσότητα για 12 μερίδες

Συστατικά

300g (2 φλιτζάνια) αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
150g (3 / 4 φλιτζανιού, ) μαύρη ζάχαρη
2 μέτρια (περίπου 375 γραμμάρια)  μήλα , καθαρισμένα, αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα
125g (3 / 4 φλιτζανιού) σταφίδες χωρίς κουκούτσια
125g βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο, κρύο
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
185mls (3 / 4 φλιτζανιού) γάλα

Μέθοδος


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Προετοιμάστε τα συστατικά σας.

Θα χρειαστείτε 2 φόρμες σιλικόνης 6 θέσεων  μεσαίου μεγέθουςγια  muffin τηγάνια ή 2 συσκευασίες των 6τεμ PIROTTINI.


Κοσκινίστε το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.

Το ψήσιμο σε σκόνη ενεργεί ως αύξητικος παράγοντα και θα βοηθήσει να δώσει στα muffins μια ελαφριά υφή.

Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη , τα μήλα, και τις σταφίδες  .
Χτυπάμε μαζί το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα αυγά και το γάλα μέχρι να δέσουν.

Προσθέστε το μίγμα με το  γάλα στο μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μεγάλη μεταλλική κουτάλα μέχρι να συνδυαστουν.

Είναι σημαντικό  τα συστατικά απλά να ανακατευτούν  . Εάν το μίγμα είναι πολύ ανακατεμένο, το τελικό muffin θα έχει μια σκληρή υφή.
Μετακινήστε με το κουτάλι το μείγμα  στις φόρμες σιλικόνης για  muffin.
Ψήστε τα muffins σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.

Για να ελέγξετε αν είναι ψημένο , εισάγετε ένα καλαμάκι bamboo ή μια οδοντογλυφίδα  στο κέντρο του Μuffin και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο

Αν όχι, ψήνουμε για λίγο ακόμη πριν από τη δοκιμή ξανά.

Όταν ψηθούν, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να σταθεί για 2-3 λεπτά πριν αναποδογυρίσετε σε μια σχάρα.

Αφήνοντας τα εκεί για λίγο είναι  ευκολότερο να αφαιρέθουν από τις φόρμες σιλικόνης.

Σερβίρετε τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Φυλάσσονται σε ένα αεροστεγές δοχείο  μέχρι 1 ημέρα.