Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Συνταγή για κέικ γιαουρτιού με κρέμα λεμόνι

Συνταγή για κέικ γιαουρτιού με κρέμα λεμόνι

Για το κέικ:

2 φλιτζάνια γιαούρτι με φρούτα ή φυσική γεύση
Μια πρέζα αλάτι
Ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3,5 φλιτζάνια αλεύρι
2 κρόκους αυγών και 1 αυγό

Για την κρέμα:

1 λεμόνι
150 γρ νερό
100 γρ ζάχαρη
25 γρ αλεύρι
1 κρόκο αυγού
1 πρέζα αλάτι
Για γέμιση χρησιμοποιήστε φράουλες

Προετοιμασία:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ που θα τα κοσκινίσετε μαζί και θα τα ανακατέψετε τελευταία και για λίγη ώρα για να αποφύγετε το σχηματισμό σβώλων.

Βουτυρώνετε ελάχιστα την φόρμα σιλικόνης FRT157, ρίχνετε το μείγμα και τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι με τη δοκιμή οδοντογλυφίδας να δείτε ότι θα είναι εντελώς στεγνό μέσα.

Το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. 

Τώρα για την κρέμα λεμονιού φέρνετε σε σημείο βρασμού το νερό μαζί με τη μισή ζάχαρη, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Εν τω μεταξύ χτυπάτε τον κρόκο αυγού με την υπόλοιπη ζάχαρη και το ενώνετε με το κοσκινισμένο αλεύρι ρίχνοντας λίγο κάθε φορά και ανακατεύοντας απαλά. 
Ρίχνετε το μίγμα των αυγών στην κατσαρόλα με το νερό και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε γρήγορα με ένα σύρμα με το χέρι μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αφήστε την να κρυώσει.

Στην περίπτωσή μας βάλαμε την κρέμα στην κορυφή, αλλά μπορείτε κάλλιστα να κόψετε το κέικ στη μέση και να γεμίστε με την κρέμα και τις ψιλικομένες φράουλες.

Βρείτε μας στο Facebook