Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Συνταγή για πασχαλινά cupcakes

Συνταγή για πασχαλινά cupcakes

Πασχαλινά cupcakes - 6 μερίδες

>>> Φόρμα Σιλικόνης 6 θέσεων με σχέδια από πασχαλινά ζωάκια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά (χωρίς διακόσμηση) + 18 λεπτά του μαγειρέματος

Συστατικά
2 αυγά
75 g ζάχαρη
20 g πολύ ψιλά αλεσμένα αμύγδαλα
20 g αμύλου
90 g αλεύρι
50 γρ βούτυρο
50 γρ γιαούρτι
ξύσμα από ½ λεμόνι
4 g μαγιάς
1 πρέζα αλάτι
7 g κακάο
2 κουταλιές της σούπας γάλα

Ζαχαρωτά  για διακόσμηση:
140 g ζάχαρη άχνη
10 g ασπράδι αυγού
10 γρ χυμό λεμονιού
χρωστικές τροφίμων: κίτρινο, πράσινο, μπλε

Προετοιμασία:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά. Αρωματίζουμε με ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε το αλεύρι αφού το κοσκινίσουμε με το άμυλο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι.

Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη και προσθέτουμε στο ένα το κακάο και το γάλα.

Παίρνουμε την Φόρμα Σιλικόνης της Pavoni, με τις 6 θέσεις και τα πασχαλινά ζωάκια.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε το σοκολατένιο μέρος στις τρεις από τις έξι υποδοχές και το υπόλοιπο ουδέτερο μείγμα στις άλλες τρεις. Τοποθετούμε την φόρμα σιλικόνης σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 18 λεπτά.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο και ψημένο, ακουμπάμε την φόρμα σε σχάρα για να κρυώσει.

Διακόσμηση:

Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε. προσθέτοντας το ασπράδι και το χυμό λεμονιού φιλτράρισμένο. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει μια ομοιογενή μάζα. Χωρίζουμε το γλάσο σε τρία κύπελλα και δημιουργούμε το χρώμα τους με κίτρινο, πράσινο και μπλε.

Δημιουργούμε την κάθε διακόσμηση και σχέδιο, φτιάχνοντας ένα κώνο από χαρτί. 

Σχετικά Προϊόντα

Βρείτε μας στο Facebook