Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Συνταγή για πανακότα με μούρα

Συνταγή για πανακότα με μούρα

ΥΛΙΚΑ:

85 γραμμάρια γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
85 γρ. ζάχαρη
35 γρ. μούρα, πλυμένα
8 γρ. ζελατίνη

 

Διακόσμηση:
Σμέουρα (μικρά κόκκινα μούρα)
Σιρόπι μούρων


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βράστε τα μούρα με 10 γρ. ζάχαρη για 2 λεπτά.
  2. Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε. 
  3. Ρίξτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήστε να πάρει βράση.
  4. Κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέστε την ζελατίνη (ήδη μαλακωμένη στο νερό) και στη συνέχεια το μείγμα μούρων.
  5. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια σουρώστε.
  6. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια βάλτε το στην φόρμα Pavoni Homedition.
  7. Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το μίγμα (περίπου 3-4 ώρες).

Διακόσμηση:

Βγάλτε το μείγμα από την φόρμα πάνω σε πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύστε την πανακότα με το σιρόπι μούρων και γαρνίρετε με μερικά σμέουρα.

Βρείτε μας στο Facebook