ΥΛΙΚΑ:
85 γραμμάρια γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
85 γρ. ζάχαρη
35 γρ. μούρα, πλυμένα
8 γρ. ζελατίνη
Διακόσμηση:
Σμέουρα (μικρά κόκκινα μούρα)
Σιρόπι μούρων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βράστε τα μούρα με 10 γρ. ζάχαρη για 2 λεπτά.
- Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήστε να πάρει βράση.
- Κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέστε την ζελατίνη (ήδη μαλακωμένη στο νερό) και στη συνέχεια το μείγμα μούρων.
- Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια σουρώστε.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια βάλτε το στην φόρμα Pavoni Homedition.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το μίγμα (περίπου 3-4 ώρες).
Διακόσμηση:
Βγάλτε το μείγμα από την φόρμα πάνω σε πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύστε την πανακότα με το σιρόπι μούρων και γαρνίρετε με μερικά σμέουρα.