Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Συνταγή για πουτίγκα ρυζιού

Συνταγή για πουτίγκα ρυζιού

Συστατικά:
200 ml (λιγότερο ή περισσότερο) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
600 g ρύζι
3 φύλλα δάφνης
2 φακελάκια σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
900 ml ζωμό
αλατοπίπερο
μπιζέλια για διακόσμηση

Μέθοδος:
Ρίχνουμε 2 ή 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια χαμηλή όψης τηγάνι.
Τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το ρύζι και τα φύλλα δάφνης και ανακατεύετε. Προσθέστε το σαφράν και σκεπάζουμε με το ζωμό.
Αφήστε το ρύζι να μαγειρευτεί χωρίς να ανακατεύετε.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις το ρύζι είναι "al dente".

Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και κρέμα. Ρίξτε το ρύζι μέσα στην φόρμα σιλικόνης M'ama non m'ama, όπου έχετε τοποθετήσει απο πριν λίγο βρασμένο αρακά στο κάτω μέρος.
Αφήστε το να  κρυώσει και να κάτσει για 15 λεπτά.
Γυρίστε μια μια τις  πουτίγκες  σε μια πιατέλα και να τοποθετήστε σε  μοτίβο μαργαρίτας.

Βρείτε μας στο Facebook