Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Συνταγή κέικ ροδάκινο

Συνταγή κέικ ροδάκινο

Συστατικά για 6 / 8 μερίδες :

  • 170 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 150 g ζάχαρη
  • 300 g αλεύρι
  • 50 ml χυμό πορτοκάλι
  • 1 πορτοκάλι
  • 30 g σπασμένα αμυγδάλου μπισκότα
  • 200 g ροδακίνα (κατά προτίμηση στραγγισμένη κομπόστα)
  • 3 κουταλιές του τσαγιού μαγιά
  • 3 τσιμπήματα του αλατιού

Παρασκευή :

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να σφίξουν και να ασπρίσουν.

Δίνουμε γεύση με το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, προσθέτοντας ένα αυγό τη φορά, χτυπάμε το μείγμα για αρκετή ώρα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι πάνω από το μείγμα και αναμειγνύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα TEGLIA QUADRATA  (έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι εκ των προτέρων).

Ισιώνουμε την επιφάνεια και στη συνέχεια τοποθετούμε τους στραγγισμένους κύβους ροδάκινα και τα θρυμματισμένα μπισκότα στην κορυφή.

Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για 50 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο και το τοποθετούμε σε κάποια βάση μέχρι να κρυώσει.

Βρείτε μας στο Facebook