Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Shortcakes με φράουλες και κρέμα

Shortcakes με φράουλες και κρέμα

Σ' ένα γλυκάκι ποτέ, κανείς δεν είπε όχι. Κι αν είπε, σίγουρα μετά το μετάνιωσε! Κάτι παρόμοιο θα συμβεί και με αυτό το γλυκό που και μόνο με την εμφάνιση τρελαίνει κόσμο. Έχεις ακούσει για τα Shortcakes; E εμείς θα τα κάνουμε με φράουλες!

Σήμερα, επειδή αγαπάμε τις φράουλες, είπαμε να ακολουθήσουμε αυτή την αγαπημένη συνταγή για να φτιάξουμε κάτι δροσιστικό και άκρως γευστικό. Με την κρέμα που περιέχει η συνταγή δεν θα λιγωθείς.

Συστατικά (για 4 καλαμάκια)

  • Δεκαέξι κεκάκια 2x1 εκ.
  • 16 μέτριες φράουλες, χωρίς τα φύλλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κούπα διπλή κρέμα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Φυτικό λάδι, για το λάδωμα των σχάρων του γκριλ
  • 4 καλαμάκια μπαμπού για σουβλάκια

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε μια σχάρα για μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Τοπετούμε σε ένα μπολ ή πιάτο το 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρης. Περνάμε τα κεκάκια και τις φράουλες από την ζάχαρη ώσπου να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.

Στην συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι κέικ και μια φράουλα και το περνάμε σε ένα καλαμάκι από μπαμπού. Επαναλαμβάνουμε άλλες 3 φορές με τις υπόλοιπες φράουλες και κεκάκια. 

Αφού έχουμε ετοιμάσει και τα υπόλοιπα 3 καλαμάκια τα τοποθετούμε σε ένα φύλλο ψησίματος.

Χτυπάμε μαζί την κρέμα γάλακτος, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ.

Χτυπάμε με μίξερ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο.

Λαδώνουμε ελαφρά τις σχάρες του γκριλ. Βάζουμε τα καλαμάκια στη σχάρα και τα ψήνουμε σκεπασμένα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 1 λεπτό.

Χρησιμοποιούμε σπάτουλα για να τα πατήσουμε απαλά και λαβίδες για να τα αναποδογυρίσουμε.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο, σκεπασμένα, μέχρι το κέικ και οι φράουλες να καβουρδιστούν και η ζάχαρη να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες και να σκληραίνει, για 2 με 3 λεπτά.

Σερβίρουμε με την κρέμα που έχουμε στο ψυγείο.
 

Βρείτε μας στο Facebook