Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Κροκέτες Μπακαλιάρου με Σκορδαλιά

Κροκέτες Μπακαλιάρου με Σκορδαλιά

Κροκέτες Μπακαλιάρου με Σκορδαλιά

Είσαι έτοιμος να δημιουργήσεις ένα από τα πιο νόστιμα εθνικά μας φαγητά;
Για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά είναι must!

Συστατικά ​

Για τις κροκέτες (περίπου 15)

Για την σκορδαλιά
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 500 γρ. μπακαλιάρο, ξαλμυρισμένο, χωρίς δέρμα και καλά στραγγισμένο
  • 1 ξερό κρεµµύδι τριµµένο
  • 3-4 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
  • 1 αυγό 
  • ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
  • 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκοµµένο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάκι (330 ml) μπύρα
  • 750 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.γ. αλάτι, χοντρό
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 175 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 3-4 κλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση: 

Για τις κροκέτες

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλέυρι, το σκόρδο, το κύμινο και το τζίντζερ με ένα κουτάλι.
  2. Στην συνέχεια, σε ένα μίξερ προσθέτουμε, τον μπακαλιάρο, το αυγό, τα κρεμμύδια, τον ψιλοκομμένο άνηθο/μαιντανό και την μπύρα. Τα χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά.
  3. Τελευταίο ρίχνουμε το μείγμα που είχαμε στο μπολ σιγά σιγά και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    • ! Για πιο γευστικό αποτέλεσμα, σκεπάστε το μπολ και αφήστε το για λίγο στο ψυγείο,, περίπου 30΄.
  4. Έπειτα ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά.
  5. Μόλις κάψει το λάδι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και με ένα κουτάλι, ρίχνουμε τις κροκέτες μπακαλιάρου στο τηγάνι.
  6. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.Εαν χρειαστεί τις αναποδογυρίζουμε ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρα.
  7. Τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  8. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.

Για την σκορδαλιά

  1. Σε μία κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε το χοντρό αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει σε μικρά κομμάτια και βράζουμε για 15-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμες, όταν τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και σπάνε. 
  3. Παράλληλα σε ένα μίξερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξίδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
  4. Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε γρήγορα σε ένα σουρωτήρι και τις στραγγίζουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία τους. Δεν αφήνουμε παραπάνω γιατί δεν θα μπορέσουμε να τις λιώσουμε.
  5. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και πολτοποιούμε τις πατάτες ελαφρά με το εργαλείο που κάνουμε πουρέ αλλά όχι τελείως. ( Εαν δεν σου αρέσει ο πουρές να έχει κομματάκια, πολτοποιείς εντελώς).
  6. Προσθέτουμε στις πατάτες το μείγμα με το σκόρδο και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  7. Στο σημείο αυτό δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη σκορδαλιά στις προτιμήσεις μας.
  8. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και ελαιόλαδο.

Σχετικά Προϊόντα

Βρείτε μας στο Facebook