Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Καλαμάκια Κοτόπουλο με σάλτσα φιστίκι

Καλαμάκια Κοτόπουλο με σάλτσα φιστίκι

ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΙΣΤΙΚΙ

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μαρινάρισμα: 6 ώρες

Απόδοση: 4 μερίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα)
  • 1 πράσινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 καλαμάκια για σουβλάκια

Μαρινάδα για κοτόπουλο:

  • 1/2 φλιτζάνι κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας (Σημείωση 1)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

Σάλτσα φυστικιού:

  • 1/4 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο (Σημείωση 2)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Μαρινάρετε το κοτόπουλο: Ανακατέψτε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν ανοιχτό πορτοκαλί ή να μαυρίσουν. Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια 1 ίντσας ή μικρότερα και ανακατέψτε τα στην μαρινάδα μέχρι να καλυφθούν. Σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 έως 24 ώρες.

2. Συναρμολογήστε τα σουβλάκια: Προθερμάνετε το φούρνο στους 450 F και ετοιμάστε το ταψί με λαδόκολλα. Περάστε περίπου 4 κομμάτια κοτόπουλου ανά σουβλάκι. Τοποθετήστε τα στο ταψί.

>> Βρείτε εδώ μπαμπού καλαμάκια για σουβλάκια 

3. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο: Ψήστε στους 450 F για 10 λεπτά, γυρίστε τα σουβλάκια και ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να φαίνεται στεγνό και να έχει ροδίσει σε μερικά σημεία. Μπορείτε να τα ψήσετε και στη σχάρα.

4. Φτιάξτε τη σάλτσα: Ενώ περιμένετε να ψηθεί το κοτόπουλο, χτυπήστε μαζί όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει πολύ λείο.

5. Σερβίρετε: Μεταφέρετε τα σουβλάκια κοτόπουλου σε μία πιατέλα. Περάστε με πινέλο τη σάλτσα φυστικιών πάνω από το κοτόπουλο. Ρίξτε από πάνω το κρεμμύδι σε φέτες και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

1) Γάλα καρύδας. Χρησιμοποιήστε μια άγλυκη έκδοση με πλήρη λιπαρά, όχι ελαφριά ή μειωμένα λιπαρά. Πριν μετρήσετε την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε, ανακατέψτε ή ανακινήστε καλά γιατί θα χωρίσει το δοχείο. Το σωστά ανακατωμένο γάλα καρύδας πρέπει να φαίνεται πηχτό και κρεμώδες, όχι υδαρές.
2) Φυστικοβούτυρο. Προτείνω κρεμώδη, όχι τραγανή, για να απλωθεί πιο εύκολα η σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο. Η σάλτσα με τραγανό φυστικοβούτυρο δεν κολλάει τόσο καλά στο κοτόπουλο, αλλά θα έχει υπέροχη γεύση. Χρησιμοποιώ το «φυσικό» είδος που έχει μόνο φιστίκια και αλάτι στα συστατικά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Συνήθως υπάρχει κάποιος διαχωρισμός, οπότε ανακατέψτε το βάζο με το φυστικοβούτυρο πριν μετρήσετε την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε.

Βρείτε μας στο Facebook