Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Μπισκότα βρώμης με σταφίδες & πεκάν

Μπισκότα βρώμης με σταφίδες & πεκάν

Μπισκότα καστανής ζάχαρης βρώμης με σταφίδες & πεκάν

Μερίδες: περίπου 32 μπισκότα
Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι κλασσική βρώμη (όχι στιγμιαία βρώμη)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο αλλά ακόμα δροσερό (όχι λιωμένο)
  • 1 φλιτζάνι σκούρα καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ¾ φλιτζάνι χοντροκομμένα πεκάν
  • ¾ φλιτζάνι σταφίδες

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Αρχικά, τοποθετήστε δύο σχάρες στη μέση του φούρνου και προθερμάνετε στους 350°F. Στην συνέχεια, στρώστε δύο φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί τη βρώμη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. 
  3. Στο μπολ του ηλεκτρικού μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα, περίπου 3 λεπτά. Ξύστε τις πλευρές του μπολ με μια λαστιχένια σπάτουλα, στη συνέχεια προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και χτυπήστε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν, περίπου 30 δευτερόλεπτα.                                                
  4. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και της βρώμης και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα πεκάν και τις σταφίδες και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην ανακατεύετε υπερβολικά.               
  5. Ρίξτε τη ζύμη με ένα κουτάλι σούπας με απόσταση περίπου 2 ίντσες μεταξύ τους στα φύλλα ψησίματος. Ψήστε για 11 έως 13 λεπτά, περιστρέφοντας τα ταψιά μέχρι οι άκρες να ροδίσουν ελαφρώς αλλά τα κέντρο να είναι ακόμα ανοιχτόχρωμο.                 
  6. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στα φύλλα ψησίματος για λίγα λεπτά και έπειτα τοποθετήστε τα σε όποιο πιάτο ή σκεύος σας βολέυει.

 

Οδηγίες κατάψυξης: Η ζύμη μπισκότων μπορεί να καταψυχθεί για έως και 3 μήνες: Κόψτε τη ζύμη σε μπαλάκια, αφήστε τη να σταθεροποιηθεί σε ένα ταψί στην κατάψυξη, και στη συνέχεια τοποθετήστε σε μια σακούλα που σφραγίζει,πιέζοντας όσο περισσότερο αέρα γίνεται. Ψήνετε όσο χρειάζεται απευθείας από την κατάψυξη. (Αφήστε 1 έως 2 λεπτά περισσότερο στο φούρνο.)

Για να παγώσουν μετά το ψήσιμο: Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς και φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο χωρίζοντας τις στρώσεις με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Πριν σερβίρετε, αφαιρέστε τα μπισκότα από το δοχείο και αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Βρείτε μας στο Facebook