Δροσερή σαλάτα με φράουλες και dressing γιαούρτι – λάιμ
Εκτέλεση: 25'
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 500γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
- 6 φράουλες, κομμένες στα 4
- 2 καρδιές από μαρούλι
- 1 φλιτζάνι μιξ από φύλλα βαλεριάνα, δυόσμο, βασιλικό, κόλιανδρο, σχοινόπρασο & εστραγκόν
- 60γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
Για το dressing
- 1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- ½ κουτ. σούπας χυμό λάιμ + 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Ξεκινάμε καθαρίζοντας και πλένοντας το σπανάκι, το μαρούλι και τα φύλλα από τα αρωματικά βότανα.
- Συνεχίζουμε με τις φράουλες, τις οποίες πλένουμε και κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα αν είναι μεγάλες.
- Ετοιμάζουμε το dressing χτυπώντας όλα τα υλικά στο multi. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Μεταφέρουμε το σπανάκι, το μαρούλι και τα μυρωδικά σε μια σαλατιέρα και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια.
- Προσθέτετουμε τις φράουλες και τα καρύδια, περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε.