Συστατικά
2 1 / 2 φλιτζάνια αποφλοιωμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε φέτες μήλα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
3 / 4 φλιτζανιού μαργαρίνη, λιωμένη
1 / 2 φλιτζάνι τεμαχισμένα pecan nuts ή καρύδια εναλλακτικά
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
1 πρέζα αλάτι
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς F (175 βαθμούς C).
Γεμίστε τα 2 / 3 της ταρτιέρας με φέτες μήλα.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και 1 κουταλάκι ζάχαρη.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη με τη λιωμένη μαργαρίνη.
Ανακατέψτε τους καρπούς , το αλεύρι, το αυγό και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Μοιράστε το μείγμα πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 65 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.