Χριστουγεννιάτικα λευκά δεντράκια κρέμα
500 g πλήρους γάλακτος
100 γραμμάρια φιστίκια
170g ζάχαρης
250 γρ κρέμα γάλακτος
5 φύλλα ζελατίνης
Τελείωμα με σως φράουλας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
- Ζεματίστε τα φιστίκια, ξεφλούδίστε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν στη φωτιά
- σε ένα τηγάνι.
- Κόψτε τα και ανακατέψτε τα με 1 κουταλιά ζάχαρη.
- Βράστε το γάλα, προσθέστε τα φιστίκια και αφήστε τα να δέσουν για 1 ώρα.
- Μουσκέψτε τη ζελατίνη/γλάσο στο νερό, φιλτράρετε το γάλα και βάλτε τα ψιλοκομμένα φιστίκια σε ένα πανί.
- Πιέστε καλά για να στραγγίξτε όλα τα υγρά.
- Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε το γλάσο και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί.
- Απομακρύνετε από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε την με το κρύο πλέον γάλα, ρίξτε τα στα φορμάκια σιλικόνης και βάλτε τα στο ψυγείο.
- Λίγο πριν το σερβίρισμα, γαρνίρετε με φράουλα σως ή μαρμελάδα.