Συστατικά για 6 άτομα:
375 gr. γάλα
75 gr κρέμα γάλακτος
5 κρόκοι αυγών
25 gr αλεύρι
4 φέτες ανανά καλά στραγγισμένες
110 gr ζάχαρη
14 gr ζελατίνης
2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι
Διακόσμηση:
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι βύσσινο
3 κόκκινες σταφίδες
Προετοιμασία:
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος με τη μισή ζάχαρη.
- Αρωματίζουμε με το λικέρ.
- Χτυπάμε τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ με την υπόλοιπη ζάχαρη,
- Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γάλα.
- Τοποθετούμε την κρέμα στη φωτιά και, ανακατεύοντας συνεχώς, την αφήνουμε να πήξει. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την υγρή ζελατίνη αναμιγνύωντας προσεκτικά.
- Πολτοποιούμε τον ανανά και προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ρίχνουμε το μίγμα στην φόρμα σιλικόνης.
- Βάζουμε στο ψυγείο για να δέσει για 4 / 6 ώρες.
Διακόσμηση:
- Ξεφορμάρουμε στην πιατέλα.
- Γεμίζουμε τα κοίλα μέρη με σιρόπι βύσσινο και γαρνίρουμε το κέντρο των άλλων τριών καρδιών με σταφίδες.
- Το αφήνουμε να ξκουραστεί έξω από το ψυγείο για 20/30 λεπτά.
- Σερβίρουμε.