Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Συνταγή για φανουρόπιτα

Συνταγή για φανουρόπιτα

Υλικά

  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 ποτήρια  στιμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 800 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
  • 300 γραμμ.  σταφίδα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • Ταψί 30 εκ. καλά λαδωμένο ή φόρμα σιλικόνης 30εκ.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

Λίγο λίγο, ανακατεύοντας, το προσθέτουμε στα υγρά.

Τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι.

Τέλος προσθέτουμε τη σταφίδα και ζυμώνουμε το μείγμα.

Το αδειάζουμε στο λαδωμένο ταψί ή στην φόρμα σιλικόνης 30εκ. και ψήνουμε τη φανουρόπιτα στους 180οC, στον αέρα, στην προτελευταία σχάρα, για 45΄ ή μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.

Η φανουρόπιτα είναι έτοιμη όταν βάζοντας ένα μαχαίρι στην πίτα αυτό βγαίνει στεγνό.

Βρείτε μας στο Facebook