login_title ΕΓΓΡΑΦΗ
X
Είσοδος
Email:
Κωδικός πρόσβασης:

EN
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Διεύθυνση: Ορτανσίας 37, 136-77 Αχαρναί, Αθήνα
Τηλ: 210-2477472

Fax: 210-6253839
E-mail: info@realshop.gr

  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ  

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά συν χρόνος ψύξης

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16 ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα λιωμένη 
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
100 γραμμάρια  λευκή σοκολάτα λιωμένη

Φουντούκια

Κουκουνάρια

Σταφίδες 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Βάλτε 2 κουταλάκια του γλυκού λιωμένη λευκή σοκολάτα σε βουτυρωμένο χάρτινο κώνο και γεμίστε το πρώτο πέπλο του λουλουδιού.

Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για 5 λεπτά, στη συνέχεια συμπληρώστε το λουλούδι με τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα. 
Γεμίστε τη μισή πασχαλίτσα με λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, βάλτε ένα κουκουνάρι και σκεπάζετε με σοκολάτα γάλακτος. 
Με μαύρη σοκολάτα γεμίστε την φόρμα του κουνελιού. 
Με λευκή σοκολάτα γεμίστε την μισή καρδιά, βάλτε μια σταφίδα, στη συνέχεια, συμπληρώστε με λευκή σοκολάτα. Τοποθετήστε τη φόρμα σιλικόνης με τη σοκολάτα να κρυώσει στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. 
Τοποθετήστε τα σοκολατάκια σε ένα πιάτο. 

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ 
Χρησιμοποιώντας λευκή σοκολάτα βάλτε κουκίδες στην πασχαλίτσα, ενώ με τη μαύρη σοκολάτα συμπληρώστε τις αυλακώσεις στη μικρή καρδιά.

 

ΤΙP

Όταν θέλουμε να φτιάξουμε σοκολατάκια ή ξηρούς καρπούς με επικάλυψη από λιωμένη κουβερτούρα, οι περισσότεροι στο τέλος απογοητευόμαστε από το αποτέλεσμα...

Συνήθως γίνονται θαμπά ή ασπρίζουν. Αυτό οφείλεται στο βούτυρο, που ξεχώρισε από το κακάο κατά το λιώσιμο της σοκολάτας και πάγωσε ξεχωριστά.

Εδώ, ερχόμαστε στο στρώσιμο της σοκολάτας...

Αφού λιώσουμε την κουβερτούρα, την κατεβάζουμε από το μπεν-μαρί, προσέχοντας να μην πέσουν μέσα σταγόνες νερού ή υδρατμοί γιατί κάτι τέτοιο την καταστρέφει.

Έπειτα, αδειάζουμε τα 3/4 της σοκολάτας σε άλλο σκεύος ή στον πάγκο ανακατεύοντας συνεχώς κυκλικά και οριζόντια με μία, κατά προτίμηση, πλαστική ή ξύλινη κουτάλα έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 27ο C. Αν δοκιμάσουμε λίγη σοκολάτα στα χείλη μας, όπως κάνουμε για τον πυρετό, θα διαπιστώσουμε αν είναι κρύα.

Ξαναβάζουμε την κρύα σοκολάτα μέσα στη ζεστή και ανακατεύουμε έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 30ο - 31ο C, οπότε έχουμε μια καλή ομοιογενοποίηση του κακάο με το βούτυρο κακάο. Έπειτα φτιάχνουμε τα σοκολατάκια μας.

Η συμβουλή μας είναι να έχετε πάντα ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, που έτσι κι αλλιώς θα σας φανεί χρήσιμο και σε γλυκά που δεν περιέχουν σοκολάτα.